На Харківщині чиновника Держгеокадастра спіймали на хабарі

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила підозру екс-начальнику одного з управлінь Головного управління Держгеокадастра області в “проханні надання матеріальної вигоди у великому розмірі для себе й групи інших осіб, скоєному за їх попередньою змовою” (ч.3 ст. 368 КК).

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури області.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, у червні до підозрюваного, який посідав на той час пост начальника управління, звернувся знайомий підприємець. Він хотів отримати дозвіл на розпаювання земель фермерського господарства.

“За даними слідства, 62-річний посадовець пояснив заявнику, що така послуга “небезкоштовна”. Він написав на папірці, що кожен гектар коштуватиме 600 доларів. Чиновник описав процедуру, за якою подаються документи на розробку проекту землеустрою, та сказав, що після отримання очікуваного наказу, підприємець має віддати 15 тис. доларів”, – розповів Фільчаков.

Викрили чиновника “в результаті проведення негласних слідчих дій” спільно зі співробітниками Управління СБУ області та слідчими Новобаварського відділу поліції.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють всі обставини скоєння злочину та ймовірних осіб, які можуть бути до нього причетні.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України викрила при одержанні неправомірної вигоди заступника начальника одного з відділів Слідчого управління Головного управління Нацполіціі у Харківській області.