У П’ятихатках відкрили меморіальний барельєф фізика Толмачова, який загинув від рук терористів

Фото: depo.ua

Сьогодні, 10 вересня, на будівлі фізико-технічного факультету Харківського національного університету ім. Каразіна відкрили меморіальний барельєф фізика Ігоря Толмачева, який загинув у теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення UA: Харків.

Ігор Толмачов закінчив цей факультет у 1985 році. На відкриття барельєфу на проспект Курчатова, 31 прийшли близько 50 осіб.

Як повідомляв Харків Times, прес-служба ХНУ заявляла про намір 10 вересня відкрити на будівлі фізтеху барельєф на згадку про загиблого під час теракту біля Палацу спорту в 2015 році євромайданівця Ігоря Толмачова.

Ігор Толмачов закінчив фізико-технічний факультет ХНУ в 1985 році. Працював науковим співробітником у Національному науковому центрі “Харківський фізико-технічний інститут”, потім – виконавчим директором науково-виробничої фірми ТОВ “Карбон”.

Толмачов був організатором і координатором Євромайданівського та волонтерського руху в Харкові, учасником самооборони, громадським активістом. Він загинув від вибуху 22 лютого 2015 під час ходи, присвяченої річниці акцій Євромайдану проти проведення у Харкові з’їзду депутатів всіх рівнів.

24 лютого 2015 роки за громадянську мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народові Толмачов нагороджений орденом “За мужність” III ступеню (посмертно).

Автор барельєфа скульптор Сергій Сбітнєв. Фото для барельєфа взято із сімейного архіву. Гроші на пам’ятний знак зібрали однокурсники й колеги Толмачова.