Періоди між капремонтами “Дзеркального струменя” скорочуються

Фонтан “Дзеркальний струмінь” – один із символів Харкова, розташований у центрі міста, – зупинений для проведення капітального ремонту.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби Харківської міської ради.

Як розповів начальник ділянки фонтанів СКП “Харківзеленбуд” Степан Алещенко, капітальний ремонт необхідний через те, що “багато елементів і конструкції фонтану дійшли непридатності”.

“Потрібна заміна комунікацій, труби проржавіли, плитка обвалюється. Роботи почалися у середині минулого тижня, будемо намагатися закінчити їх якомога швидше”, – пообіцяв Алещенко.

Слід зазначити, що реконструкцію 72-річного фонтану вже проводили у 2007 році – до його 60-річчя. Тоді на “Дзеркальному струмені” встановили 137 нових форсунок, дві установки штучного туману й 135 прожекторів. Наступна реконструкція відбулася через вісім років – у 2015 році. Як вийшло, що за чотири роки у двічі реконструйованому фонтані “проржавіли труби”, залишається нез’ясованим.

Як повідомляв Харків Times, влада міста має намір за 69 млн гривень знову реконструювати вже реконструйований у тому ж 2015 році фонтан у саду ім. Т. Г. Шевченка.

До Дня міста, 23 серпня, у саду Шевченка після реконструкції відкрили сходи на місці “Каскаду”. Побудований у 1955 році “Каскад” представляв собою складний архітектурно-гідротехнічний комплекс. За сходами, які ведуть з саду Шевченка на вулицю Клочківську, збігала вода, створюючи враження річки або водоспаду. 5 квітня 2019 року стало відомо, що проект реконструкції “Каскаду” змінили – сходинки вирішили зробити гранітними та прибрати воду, тим самим фактично знищивши 64-річний символ Харкова.