Водій, який протаранив таксі та покалечив трьох людей, постане перед судом

Прокуратура області направила до Київського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно 51-річного харків’янина, який 13 листопада 2018 року в районі перехрестя вул. Сумської та Каразіна у Харкові на автівці Mercedes-Benz в’їхав в машину таксі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Як з’ясувало слідство, на момент аварії водій Mercedes перебував у стані алкогольного сп’яніння. Більше того, чоловік взагалі не мав права сідати за кермо, бо за кілька місяців до події суд позбавив його права керувати транспортними засобами за водіння в нетверезому стані”, – йдеться у повідомленні.

П’яний водій проігнорував червоний сигнал світлофора, виїхав на перехрестя, де змінив напрямок руху. Через такі “маневри” Mercedes зіткнувся із автомобілем Daewoo, в салоні якого, окрім водія, перебували двоє пасажирів. Унаслідок дорожньої пригоди один з них (28-річний чоловік) отримав тяжкі травми голови, а також переломи. 53-річний таксист та ще один 28-річний пасажир зазнали тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Окрім того, в салоні Mercedes правоохоронці виявили 47 пігулок нарковмісних ліків “Трамадолу”.

Слідство звинувачує чоловіка у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження потерпілому, та у незаконному придбанні й зберіганні наркотиків (ч. 2 ст. 289, ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу). Відповідно до санкції статей, обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times , пізно увечері 13 листопада на вул. Сумській в центрі Харкова зіткнулися автомобілі Daewoo і Merсedes. Водій автомобіля Merсedes від огляду на місці події відмовився.

28-річний пасажир автомобіля Daewoo був госпіталізований в реанімацію відділення політравми лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги у вкрай важкому стані. Родичі потерпілого повідомили журналістам, що чоловік не прийшов до тями, у нього відкрита черепно-мозкова травма, пошкоджена лобова частина черепа і набряк мозку.