У Муніципальній галереї покажуть роботи студентів-архітекторів

Фото: www.city.kharkov.ua

Відкриття виставки студентських робіт “Open/Work” відбудеться в середу, 11 вересня, в Харківській муніципальній галереї (вул. Чернишевська, 15).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

До експозиції увійдуть роботи 33 студентів Харківської архітектурної школи. У галереї повідомили, що виставки студентських робіт у них проводяться рідко, а настільки якісних не було вже давно. З цієї експозиції Харківська школа архітектури починає новий навчальний рік і нову публічну програму, до якої увійдуть конференції, відкриті лекції, дискусії та воркшопи.

Директором програми бакалаврату, за якою навчаються автори виставки, є польський архітектор Куба Снопек, а кураторами виставки – його американські колеги Ешлі Бігхем та Ерік Херманн (бюро “Outspot Office”). За їхніми словами, роботи будуть цікаві саме харків’янам, бо студенти ХША щодня вивчали місто, відвідували різні міські установи, придумували, як розмістити будівлі в існуючому просторі Харкова.

На виставці будуть представлені роботи з різних матеріалів – бетону, металу, дерева; архітектурні макети та плани як громадських місць, так і приватних будинків; портфоліо, креслення, графічні матеріали.

“Ці роботи – не картини або фотографії, які звикли бачити відвідувачі Муніципальної галереї, але вони не менш важливі для формування арт-середовища, сфери сучасного візуального мистецтва, – зазначила директор галереї Тетяна Тумасян. – ХША – це проект, який дуже важливий не тільки для професійного архітектурного співтовариства, але і для харківського культурного простору. Ці студенти, я сподіваюся, в майбутньому сформують зовнішній вигляд українських, і не тільки, міст”.

Початок відкриття виставки – о 18:00.