Міськрада передумала просити суд заборонити KharkivPride

Харківська міська рада вирішила не звертатися до суду з проханням обмежити проведення маршу рівності KharkivPride 15 вересня.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення UA: Харків.

“Харківська міська рада не звертатиметься до суду з вимогою обмежити проведення маршу KharkivPride 15 вересня. Цю інформацію кореспондентам Суспільного підтвердив спікер мерії Юрій Сидоренко”, – йдеться у повідомленні.

“Ми не коментуємо це питання. Так вирішили”, – заявив Сидоренко.

Активістка Іванна Скиба-Якубова у Facebook наводить заяву організаторів маршу.

“Дорогі колеги та колежанки! Друзі та подруги! Маємо для вас термінову і гарну новину. Кілька хвилин тому наші колежанки Віра Чернигіна Ганна Шаригіна, Таміла Беспала відвідали Харківську міську раду на запрошення першого заступника міського голови Игоря Терехова, який повідомив нам про те, що Харківська міська рада не буде звертатися до суду з проханням заборонити ХарківПрайд Марш 2019. А навпаки, буде сприяти забезпеченню правопорядку під час мирного зібрання. Дякуємо усім за підтримку! Пишаємось нашим містом!” – пишуть організатори акції.

Як заявив Харків Times директор Департаменту з питань інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, міськрада не має наміру подавати до суду не лише на обмеження проведення KharkivPride, але також і всіх інших акцій, запланованих на 15 вересня.

“Все прокоментував Геннадій Адольфович (мер Харкова Кернес – ред.) – можете подивитися на “Українській правді”, – сказав Сидоренко. Однак, видання “Українська правда”всього лише наводить коментар Кернеса харківському виданню “МедіаПорт”.

“Чому? Тому що ми бачимо, що це такий захід, якому потрібно забезпечити безпеку. Ми не можемо обмежувати їм, заборонити”, – сказав Кернес. На пряме запитання видання, чи буде мерія “всіляко сприяти” проведенню маршу рівності, мер Харкова відповів: “Так”.

Як повідомляв Харків Times, 5 вересня погоджувальна рада доручила юридичному департаменту міськвиконкому направити до суду позови про заборону проведення ХарьковПрайда й акцій “на захист традиційних сімейних цінностей”, заявлених на 15 вересня.

Організатори першого правозахисного ХарьковПрайда та юристи заявили про незаконність і антиконституційність петиції про “заборону гей-параду в Харкові”, яка з’явилася на сайті Харківської міськради 12 серпня й за два тижні зібрала понад п’ять тисяч підписів.