Харків’янка три роки підробляла рецепти та збувала наркоманам пігулки (фото)

Співробітники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими Московського райвідділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 4 6 вересня провели обшук за місцем проживання 54-річної харків’янки, яку підозрюють у незаконному розповсюдженні сильнодіючих препаратів (ч. 1 ст. 321 КК).

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення відділу комунікації Нацполыції області.

Встановлено, що жінка протягом трьох років підробляла рецепти на ім’я вигаданих пацієнтів, купувала по ним в аптеках препарати димедрол і Соннат і продавала їх наркозалежним людям.

В ході проведеного обшуку в її квартирі правоохоронці виявили та вилучили 100 пігулок сильнодіючого лікарського препарату соннат, 475 доларів і близько 10 тисяч гривень, отриманих від збуту, а також 25 підроблених печаток і штампів лікарів та лікувальних установ і 500 підроблених рецептів на отримання сильнодіючих препаратів і мобільні телефони.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу й повідомлення їй про підозру. Встановлюються джерела поставок препаратів, злочинні зв’язки жінки, коло споживачів наркотичних засобів та інші епізоди злочинної діяльності.

Як повідомляв Харків Times, Жовтневий районний суд Харкова визнав 30-річного харків’янина винним у незаконному придбанні та зберіганні наркотиків і психотропних речовин у великих розмірах з метою їх збуту (ч. 2 ст. 307 КК) та засудив його до шести років позбавлення волі.