Харківський бронетанковий завод відремонтував з початку війни понад 330 танків

Державне підприємство “Харківський бронетанковий завод” протягом 2014-2019 років відремонтував та передав замовнику понад 330 одиниць танків типу Т-64 і Т-80.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Інформаційного агентства МО України у м. Харкові.

“Активно впроваджуються різні інновації за рахунок встановленню сучасних приладів і пристроїв, що значно покращує тактико-технічних характеристики бойових машин, – зауважив директор заводу Вячеслав Стрелець.

Працівники підприємства з літа 2014-го року постійно вирушають на Донбас, де у складі виїзних ремонтних бригад надають технічну допомогу захисникам Вітчизни. Тільки у 2019-му харківські танкоремонтники вже 26 разів побували в районі проведення бойових дій, а протягом п’яти років таких поїздок було понад 200.

Ще до недавнього підприємство займалося лише ремонтом бронетехніки. З часом, тут взялися за модернізацію танків. Найбільших успіхів у плані відновлення і модернізації зразків озброєння харків’яни добилися з сімейством “вісімдесяток”. Починаючи з 2017 року танки, що побували в цехах ДП “Харківський бронетанковий завод”, значно модернізовані та оснащені новітніми технічними розробками, а саме: нові радіостанції, сучасні прилади нічного бачення, танкові нічні приціли навідника з тепловізором, супутникову навігаційну апаратуру, гумометалеві відкидні щитки та екрани на нижньому лобовому листі, інформаційні системи аварійної ситуації систем живлення двигуна з виведенням звукового сигналу до механіка-водія та, навіть, дзеркала заднього огляду і телевізійну систему спостереження навколишнього простору. На модернізовані танки встановлюється комплекс динамічного захисту типу “Контакт-1”, який забезпечує порятунок екіпажу від широкого спектру сучасних засобів протитанкової зброї.

На 2020 рік на підприємстві заплановано опанування встановлення на бойові машини типу Т-64 енергоагрегату АП 3, приладу ТНПТ-3, що забезпечить круговий огляд місцевості, встановлення тепловізору на люк командира для надання можливості вести вогонь із зенітно-кулеметної установки в нічний час. Також у механіка-водія танку буде монітор з функціями навігації та виводом зображення з камер заднього огляду і виведенням інформації про системи живлення двигуна.

У 2014 кількість працівників підприємства нараховувала близько 100 осіб, сьогодні ж колектив складається із понад 400 фахівців. У 2015 році середні місячні виплати працівникам заводу коливалися у межах 5,7 тис. гривень, торік уже було близько 16 тис. гривень. Цього ж року цей показник склав вже понад 20 тис. гривень.