Інформацію про замінування 311 об’єктів у Харкові виявилася неправдивою

Фото: ХарківTimes

Повідомлення про закладення вибухівки в 311 об’єктах Харкова, що надійшло на електронну пошту поліції 5 вересня, виявилося неправдивим.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За адресами виїжджали слідчо-оперативні групи територіальних відділів поліції, працівники кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції ГУНП в Харківській області. “Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин поліцейські не виявили”, – йдеться у повідомленні.

Під час перевірки інформації правоохоронці обстежили 42 лікарні, пологовий будинок, 47 торговельно-розважальних центрів, 23 супермаркети, 85 шкіл, 93 дитячі садки, 10 готелів та 10 житлових будинків. В ході оглядів місць подій та прилеглих територій вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено. Евакуація громадян не проводилась, відвід транспорту не здійснювався.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Поліцейські вживають заходи щодо встановлення та затримання особи, причетної до скоєння кримінального правопорушення.