Війна в Україні: 21 обстріл, один військовий загинув, одного поранено

5 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 21 раз порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Крім того – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив 16 обстрілів позицій об’єднаних сил: двічі неподалік Талаківки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Новогнатівки- зі стрілецької зброї; тричі неподалік Водяного – зі станкового гранатомета, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; тричі поблизу Лебединського – зі стрілецької зброї. двічі неподалік Новотроїцького – з автоматичного гранатомета та великокаліберних кулеметів; поблизу Верхньоторецького – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; двічі неподалік Авдіївки – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; неподалік Павлополя – з великокаліберних кулеметів; поблизу Пищевика – з великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив п’ять обстрілів позицій Об’єднаних сил: в районі Зайцевого – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Південного- з артилерійських систем калібру 122 мм, з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; в районі Золотого – зі станкового протитанкового гранатомета; двічі неподалік Новгородського – з мінометів калібру 120 мм, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.

“За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув, ще один військовослужбовець отримав поранення”,- йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці двічі порушили режим припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”: неподалік Павлополя – зі стрілецької зброї; поблизу Водяного – з мінометів калібру 82 мм.