Слідство оголосило підозру працівнику Чугуєво-Бабчанського держлісгоспу (доповнено)

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Правоохоронці викрили лісничого Чугуєво-Бабчанського державного лісового господарства Харківської області на заподіянні шкоди на 8 млн гривень.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення начальника прес-служби СБУ в Харківській області Владислава Абдули на сторінці у Facebook.

У межах розпочатого кримінального провадження слідчі СБУ встановили, що з початку 2019 року лісничий неналежно виконував свої службові обов’язки з охорони лісів від самовільних рубок.

“Слід зазначити, що посада “лісничий” відноситься до службових осіб державної лісової охорони, яка має статус правоохоронного органу. У ході досудового слідства встановлено, що службовцю був відомий факт незаконної заготівлі деревини на території очолюваного ним лісництва. Однак всупереч своїм службовим обов’язкам не перешкоджав протиправній діяльності”, – зазначається у повідомленні.

За результатами ревізії лісового господарства задокументовано факт здійснення незаконних порубок дерев цінних порід загальним обсягом майже 1,3 тис. куб. м, унаслідок чого державі заподіяні збитки на майже 8 млн гривень.

Слідчі Управління СБУ в Харківській області кваліфікували протиправні дії лісничого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу як службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки, та оголосили підозру у вчиненні злочину. Тривають слідчі дії. Досудове слідство здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прес-служба прокуратури Харківської області повідомила також, що за даними слідства, через неналежне виконання службових обов’язків 26-річним лісничим на території лісогосподарства незаконно вирубили 405 дерев цінних порід.

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook