Суд залишив під арештом трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

Фото: ВПО Фрайкор / Facеbook

Фрунзенський райсуд Харкова 3 вересня продовжив арешт для всіх трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року ще на два місяці.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу, що посилається на адвоката Дмитра Тихоненкова.

“Фрунзенський райсуд Харкова, не чекаючи закінчення запобіжного заходу, призначеного судом до 26 вересня, що пов’язано з періодом відпусток у суддів, продовжив утримання під вартою, тобто, в СІЗО, для всіх трьох обвинувачених ще на два місяці: до 1 листопада”, – зазначив Тихоненков.

За його словами, обвинувачений Володимир Дворніков клопотав про заміну запобіжного заходу на не пов’язаний з арештом, а обвинувачені Сергій Башликов і Віктор Тетюцький просили взагалі скасувати запобіжний захід: “Усім трьом відмовлено”.

“Ми будемо подавати апеляцію на рішення суду”, – додав адвокат.

Чергове засідання суду призначено на 9 жовтня, на 11:30.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. Унаслідок теракту загинули двоє людей (зокрема один із координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки України затримали трьох жителів області за підозрою в скоєнні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. 22 квітня 2015 року обвинувальний акт було направлено до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачувані та їхні захисники використовують усі можливості, щоб затягти судовий процес. Він також наголосив, що “судовий процес завершено на 90%”.

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни в складі колегії суддів, а почати розглядати її заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачуваних.

Як розповів захисник постраждалих Олег Головков,за 4,5 роки, станом на початок серпня 2019 року у справі про теракт біля Палацу спорту було 170 засідань, що відбулися.

8 серпня Харківський апеляційний суд закрив провадження за апеляційними скаргами обвинувачених у теракті біля Палацу спорту.