Ділянку Полтавського Шляху закрили на ремонт (фото)

Фото: www.city.kharkov.ua

Рух транспорту по вул. Полтавський Шлях, на ділянці від будинку №173 до вул. Дудинської при русі в бік ст. м. “Холодна Гора”, заборонений до 17:00 16 вересня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

“Як повідомили в Департаменті інфраструктури, це пов’язано з ремонтом асфальтобетонного покриття проїжджої частини”, – йдеться у повідомленні.

На цей період об’їзд закритої ділянки буде організований наступним чином:

– вул. Полтавський Шлях – вул. Переможців – Григорівське шосе – вул. Дудинської – вул. Полтавський Шлях; на період проведення будівельних робіт по вул. Переможців буде організований односторонній рух від вул. Полтавський Шлях у бік Григорівського шосе;

– вул. Полтавський Шлях – вул. Залютинська – вул. Золочівська – вул. Путивельська – пров. Афанасівський – вул. Барикадна – вул. Холодногірська.

Також до 17:00 16 вересня зміняться маршрути автобусів, які об’їжджатимуть закриту ділянку наступним чином (при русі в бік ст. м. “Холодна Гора”):

№43е, 254е: – вул. Полтавський Шлях – вул. Переможців – Григорівське шосе – вул. Дудинської – вул. Полтавський Шлях і далі за маршрутом.

Директор Департаменту інфраструктури мыськради Сергій Дульфан заявив, що великовантажні автомобілі фактично зруйнували дорожнє покриття на одній з ділянок вул. Полтавський Шлях, і тепер її необхідно відремонтувати у найкоротші терміни. За його словами, після обвалення мосту на Окружній дорозі великовантажні автомобілі стали активно їздити через магістральні вулиці міста, зокрема, Полтавським шляхом.

Дульфан нагадав, що київський напрям є одним із найбільш завантажених, з дуже високим транспортним потоком при в’їзді до Харкова.

“Після того, як транзитний транспорт, який раніше йшов по Окружній дорозі, пішов через місто, навантаження на дорогу зросло у багато разів. Найчастіше великовантажний транспорт йде з серйозним перевантаженням. За цим має стежити “Укртрансбезпека”: у них є для цього спеціальні, в тому числі мобільні, вагові комплекси, але ця робота не ведеться. В результаті, почалося руйнування дорожнього покриття, з’явилася так звана колійність – коли на дорозі, у місці, де найчастіше проходять колеса, з’являються прогини. Легкові автомобілі на цій ділянці вже зачіпають їх днищем. До того ж почав тріскатися асфальт, тому цю ділянку дороги необхідно повністю поміняти. Ми знаємо, що там дуже значний рух, тому потрібно трохи потерпіти, адже якщо не відремонтувати цю дорогу зараз, то вона повністю зруйнується, і в подальшому можуть виникнути серйозні проблеми”, – зазначив Дульфан.

Як повідомив майстер КП “Шляхрембуд” Сергій Головня, на перехресті з вулицею Дудинської утворилася колія глибиною до 12 см. “Це заважає нормальному руху транспорту, тому ми змушені були почати ремонт покриття. В осінньо-зимовий період такі роботи ми виконати не зможемо”, – сказав Головня.

Роботи ведуться на площі 1,5 тис. кв. м. На деяких ділянках робочі замінять щебеневу основу і асфальт. Роботи планується завершити через 10-12 днів.