У Харкові розбійники в балаклавах напали на провізора фармкомпанії (фото)

У Харкові розбійники в балаклавах вдень 2 вересня напали на провізора однієї з фармацевтичних компаній.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За попередніми даними слідства, нападники подзвонили у двері квартири, де мешкав потерпілий. Коли чоловік відчинив, його одразу ж ударили по голові та заштовхали до помешкання.

Троє зловмисників, двоє з яких були в балаклавах, зв’язали господаря житла, били його і вимагали сказати, де він ховає заощадження. Коли чоловік відмовився відповідати, розбійники дістали ножа та почали різати йому руки й пальці. Під тиском потерпілий розповів їм, де зберігає гроші.

Нападники забрали у нього понад 10 тис. доларів та ювелірні вироби і намагалися втекти. Однак галас в квартирі почули сусіди потерпілого, які одразу ж викликали правоохоронців.

Двох ймовірних зловмисників вдалося затримати по “гарячих слідах”. Ними виявилися місцеві мешканці віком 24 та 40 років. Один з них – раніше судимий та на даний час перебуває на іспитовому терміні. Інший – наразі є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. На початку серпня цього року Харківська місцева прокуратура № 4 затвердила йому повідомлення про підозру та наполягала на взятті під вартою. Проте суд відпустив його під домашній арешт.

У затриманих виявили та вилучили рукавички, балаклаву, багатофункціональний ніж, металеву палицю тощо, прикраси, частину грошей. Наразі обидва чоловіки затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Харківська місцева прокуратура № 4 процесуально керує в кримінальному провадженні за фактом нападу (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу – розбій). На даний час готуються повідомлення про підозру та клопотання щодо обрання запобіжних заходів. “Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без права внесення застави”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, слідством вживаються заходи щодо встановлення місця перебування третього нападника.