Юні харківські синхроністки – срібні призерки чемпіонату світу

Фото: www.fina.org

З 28 серпня по 1 вересня в Словаччині відбувся перший в історії юнацький чемпіонат світу з синхронного плавання, на якому збірна України здобула чотири срібні медалі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Участь у змаганнях взяли юні спортсменки 13-15 років з 35 країн світу. Збірна України, до складу якої увійшли харків’янки Анастасія Солдатенкова, Софія Середа, Валерія Григорова, Софія Мацієвська, Анастасія Шмоніна, Валерія Тищенко, Інга Валькова, Ганна Єфимова, Аріна Штеплюк, а також одеситка Марія Богданова та киянки Аліса Сопельняк і Марія Маринцева, посіла другі місця в усіх видах програми, в яких виступала. Золоті нагороди були на рахунку росіянок, а бронзові медалі вибороли синхроністки з Іспанії.

Найбільшу кількість нагород збірній України принесла харків’янка Анастасія Солдатенкова. Вона стала срібною призеркою в сольних змаганнях з результатом 164.8018 бали, в тандемі з іншою харківською спортсменкою – Софією Середою посіла друге місце в дуетах (163.0325 бали).

Також Анастасія разом зі своїми партнерками по команді стала віцечемпіонкою світу в змаганнях груп (162.2653 бали) та комбінованих груп (86.3000 бали).