У Вовчанському районі на кордоні з РФ загинув прикордонник

Фото: Держприкордонслужба

Вчора, 30 серпня, приблизно о 19:00 у Вовчанському районі, поблизу кордону з Російською Федерацією 35-річний інспектор Держприкордонслужби, який перебував у наряді, внаслідок вибуху невстановленого вибухового пристрою був поранений у шию та помер по дорозі до лікарні.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Східного регіонального управління Держприкордонслужби у Facebook.

“Прикордонний наряд Харківського загону виконував визначені завдання з довготривалим несенням служби неподалік державного кордону з Росією. Військовослужбовці прикривали підступи до держрубежу в межах Вовчанського району на певній віддаленості від підрозділу”, – йдеться у повідомленні.

Прикордонники повідомляють також, що вибух “невстановленого поки вибухового предмету” стався під час відпочинку та розігріву їжі.

Незважаючи на те, що інший прикордонник зі складу наряду надав пораненому першу допомогу, повідомив підрозділ, і на місце події була викликана швидка допомога, 35-річний контрактник помер дорогою до лікарні.

Про подію Держприкордонслужба поінформувала співробітників Нацполіціі, ДБР, військової прокуратури та СБУ. На місці вибуху працюють слідчі.

“Для об’єктивного встановлення причин, що призвели до загибелі охоронця кордону, на місці також працює група офіцерів прикордонного відомства”, – сказано у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times 28 серпня прикордонники затримали у міжнародному автомобільному пункті пропуску “Гоптівка” росіянина, який автомобілем проривався до України.