Двоє підозрюваних у нападі на знімальну групу телеканалу “112 Україна” отримали домашній арешт

Фото: antikor.zp.ua

Золочівський районний суд обрав цілодобовий домашній арешт 58-річному підозрюваному у нападі на знімальну групу телеканалу “112 Україна”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

33-річному підозрюваному суд обрав нічний домашній арешт.

Як повідомляв Харків Times , у селищі Золочів лісники та люди, які назвали себе активістами, напали на знімальну групу телеканала “112 Україна”.

За словами журналіста Олега Решетняка, група в складі журналіста та двох операторів робила зйомки для документального проекту – журналістського розслідування про масштабну вирубку вікових дубів в Харківській області. Група агресивно налаштованих людей напала на автівку знімальної групи, заблокувала її рух, спустила колеса і загрожувала журналісту і операторам. На Решетняка напали невідомі під час його включення в прямий ефір з місця події та побили його. Пошкоджено службовий автомобіль телеканалу.

На місце нападу на телегрупу прибули співробітники поліції.

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична звернулася до правоохоронних органів з вимогою негайно та всебічно розслідувати напад на журналістів каналу “112 Україна”.

Поліція спочатку повідомила про затримання понад 30 осіб, пізніше – 49.

Поліцейські оголосили про підозру одному з нападників на групу телеканалу “112 Україна” – 32-річному жителю Золочева. Ще двох затримано в порядку статті 208 КПК України – 33-річного уродженця Кіровоградської області та 58-річного уродженця Луганської області, працівників лісозаготівельного підприємства.