Став відомий порядок денний першого дня роботи ВР

Фото: aspi.com.ua

Група з підготовки першого засідання новообраної Верховної Ради проголосувала за порядок денний першої сесії парламенту на період розгляду організаційних питань першої сесії Верховної Ради України 9-го скликання.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення  агентства “Інтерфакс-Україна”.

Перше робоче засідання парламенту розпочнеться з формування тимчасової президії першої сесії ВР. Потім прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оголосить про складення повноважень Кабінетом Міністрів перед новою Верховною Радою.

Після цього буде сформовано депутатські фракції та групи. Далі буде вирішено питання про коаліцію депутатських фракцій (депутатської фракції, яка має права коаліції).

Буде обрано Рахункову комісію парламенту, голову, першого заступника й заступника голови Верховної Ради.

Далі буде заслухано позачергове послання президента України Володимира Зеленського.

Відтак буде запропоновано до розгляду законопроект про внесення змін до ст. 80 Конституції України про недоторканність народних депутатів (№7203).

Після цього Верховна Рада планує призначити прем’єр-міністра України, міністра оборони, міністра закордонних справ, сформувати склад Кабінету Міністрів України.

Далі депутати мають намір вирішити питання про перелік, склад і предмети відання парламентських комітетів, обрати їхніх голів, перших заступників, заступників, секретарів і членів.

Також нардепи мають намір звільнити главу Служби безпеки України та призначити нового керівника відомства, вирішити питання про надання згоди на звільнення з посади президентом генерального прокурора України та призначення нового генпрокурора.

Потім депутати розглянуть питання про погоджувальну раду депутатських фракцій (груп) у Верховній Раді 9-го скликання і про календарний план роботи другої сесії нового парламенту.