Війна в Україні: 14 обстрілів, втрат не було

28 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив сім обстрілів позицій Об’єднаних сил: поблизу Лебединського – зі стрілецької зброї; неподалік Павлополя – з ручних протитанкових гранатометів; чотири рази поблизу Водяного – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; неподалік Широкиного – ворог застосував безпілотний літальний апарат з підвісом, на якому був закріплений для скиду гранатометний постріл (ВОГ-17).

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив сім обстрілів позицій Об’єднаних сил: поблизу Новолуганського – застосував заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю; в районі Зайцевого – заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 мм, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю; поблизу Новотошківського – з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї; неподалік Південного – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Поблизу Майорська противник тричі порушив режим припинення вогню, застосувавши при цьому гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

В одному з випадків, о 12:25, противник здійснив обстріл цивільної інфраструктури в районі гуманітарного дорожнього коридору “Горлівка – Бахмут”, що становив загрозу мирному населенню та персоналу, який знаходився на КПВВ “Майорське”.

“За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було”, – йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці тричі порушили режим припинення вогню. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”: поблизу Мар’їнки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”: неподалік Зайцевого – з озброєння БМП та стрілецької зброї; поблизу Південного – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.