“Слугу народу” Куницького викреслили з комітету Ради з правоохоронної діяльності

Скриншот: Александр Куницкий / Facеbook

Блогера Олександра Куницького (Zpsanek), обраного народним депутатом від партії “Слуга народу” в 169 окрузі (Київський район Харкова), виключили з комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, де він мав намір працювати.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Куницького у Facebook.

Куницький повідомив 27 серпня, що він дізнався про виключення з комітету і переведенні до іншого, тільки прийшовши на перше “напівформальне” засідання комітету.

“За попередньою інформацією, в даному комітеті я повинен був займати посаду заступника голови комітету. Сьогодні ж, прибувши на засідання, від голови комітету, Дениса Монастирського (також обраний від партії” Слуга народу “- ХарківTimes), я з подивом дізнався, що “хтось” вирішив перевести мене в інший комітет. Без пояснення причин і узгодження зі мною! “, – зазначив народний депутат.

У відеокоментарі, записаному під зачиненими дверима комітету з правоохоронної діяльності, Куницький повідомив, що його перевели до комітету транспорту та інфраструктури.

“Я все ж сподівався на те, що завдяки вашому вибору та вашому ставленню до мене я буду впливати на процеси реформування конкретно поліції. Зараз же в комітеті ситуація така, що з комітету мене виключили, навіть не поспілкувавшись зі мною, без всяких узгоджень – просто перевели в інший комітет. Намагався я дізнатися у своїх колег: як же так сталося, чому, хто прийняв рішення – всі просто відводять очі і роблять вигляд, що не розуміють, що відбувається”, – сказав Куницький.

“Чекаю відповіді від своїх однопартійців, від людей, які приймали рішення по переведенню мене в інший комітет, як так сталося, і чому партія не вважає за доцільне хоча б повідомляти своїх депутатів, які працюють на благо людей і спільно з ідеологією партії, що їх кудись переводять або звідкись виключають”, – заявив Куницький.

Він також зазначив, що комітет з питань транспорту, в який його перевели, очолює Владислав Криклій. “Я думаю, всі чудово знають і пам’ятають, хто такий пан Криклій і те, яке відомство він до цього очолював (з листопада 2015 року Криклій був начальником Головного сервісного центру МВС України – Харків Times). Мені важко зрозуміти, як я буду взаємодіяти з ним в разі мого переводу до транспортного комітету, з огляду на попередню роботу його і з огляду на ті моменти, які я висвітлював і ті моменти, які стосувалися його особисто”, – сказав він (за повідомленнями ЗМІ, підготовча група з організації першого засідання Верховної Ради затвердила керівникомм комітету Володимира Крейденко – ХарківTimes).

Як повідомляв Харків Times, 30 червня на засіданні Центральної виборчої комісії заявили про те, що отримали документи, що підтверджують перетин державного кордону України Олександром Куницьким за іноземним паспортом.

У мережі навіть з’явилися фотографії Куницького у військовій формі ЦАХАЛ (армія оборони Ізраїлю). Їх опублікували відразу два нардепа – Андрій Денисенко та Ігор Мосійчук. Крім цього, в YouTube в 2014 році було розміщено відео, в якому користувач Мережі спілкується з Олександром Куницьким. Блогер і говорить про те, що знаходиться в Ізраїлі та готується прийняти присягу в ЦАХАЛ.

Куницький 6 липня підтвердив на зустрічі з виборцями у Харкові, що з 12 років є громадянином Ізраїлю.

Центральна виборча комісія 11 липня скасувала реєстрацію кандидатом у народні депутати від партії “Слуга народу” Олександра Куницького. Але Куницький відновився через суд, вказавши, що весь час знаходився в країні за ізраїльським паспортом.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Куницький не може стати народним депутатом України, якщо він до цих пір є громадянином двох країн.