Поліція затримала понад 30 осіб, які побили журналістів “112 Україна” (відео, доповнено)

Фото: 112.ua

Співробітники МВС затримали понад 30 людей, які побили знімальну групу “112 Україна” в Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення каналу “112 Україна“, який посилається на інформацію співробітника прес-служби Нацполіціі в Харківській області Оксани Калмикової.

“Я зараз перебуваю на місці події. Сюди за тривогою було зібрано 2 територіальні підрозділи поліції, Золочівський та Дергачівський. Зараз 30 людей, які були учасниками цієї конфліктної ситуації, працівниками поліції затримані, доправляються до територіального відділення поліції для з’ясування всіх обставин. Зараз ми будемо встановлювати їхні особи, але попередньо це працівники цього підприємства. Ми будемо розбиратися в ситуації, щоб кваліфікувати подію або за Кримінальним, або за Адміністративним кодексом. Попередньо планується кваліфікація за ст. 296, “Хуліганство”. Можливо, додаткова кваліфікація за ст. 171″, – повідомила Калмикова.

Своєю чергою, як заявив журналіст “112 Україна” Олег Решетняк, невідомі до приїзду поліції змусили знімальну групу видалити відзнятий матеріал.

Пізніше прес-служба Нацполіції у Харківській області повідомила, що за даним фактом відкрито кримінальні провадження за статтями 171 (перешкоджання законній діяльності журналістів), ст. 293 (групове порушене громадського порядку), ст. 345-1 (погроза або насильство журналісту) та ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Як повідомляв Харків Times , у селищі Золочів лісники та люди, які назвали себе активістами, напали на знімальну групу телеканала “112 Україна”.

За словами журналіста Олега Решетняка, група в складі журналіста та двох операторів робила зйомки для документального проекту – журналістського розслідування про масштабну вирубку вікових дубів в Харківській області. Група агресивно налаштованих людей напала на автівку знімальної групи, заблокувала її рух, спустила колеса і загрожувала журналісту і операторам. На Решетняка напали невідомі під час його включення в прямий ефір з місця події та побили його. Пошкоджено службовий автомобіль телеканалу.

На місце нападу на телегрупу прибули співробітники поліції.

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична звернулася до правоохоронних органів з вимогою негайно та всебічно розслідувати напад на журналістів каналу “112 Україна”.