Поліція затримала 49 ймовірних учасників нападу на знімальну групу телеканалу “112 Україна” (відео)

Працівники поліції затримали та доставили до територіальних відділів поліції 49 ймовірних учасників нападу на знімальну групу телеканалу “112 Україна” у Золочіві Харківської області.

Про це ХарківTimes сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Повідомлення про подію надійшло до поліції сьогодні, 28 серпня, близько 12:55. На місце події виїхали працівники Золочівського та Дергачівського відділів поліції. Також на допомогу їм прибули сили спецпризначенців.

“Конфлікт між охоронцями лісопереробного підприємства та журналістами виник під час зйомок відеосюжету. Шляхом застосування сили, охоронці перешкоджали руху транспорту, намагалися заволодіти знімальною технікою та завдали тілесні ушкодження журналісту, тяжкість яких буде встановлена за результатами медогляду”, – йдеться у повідомленні.

Після опитування учасників конфлікту до правопорушників будуть застосовані заходи згідно з чинним законодавством.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ст. 293 (групове порушене громадського порядку), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) та ч.1 ст. 347-1 (умисне знищене або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу. За вчинення даних злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

“За фактом можливого неналежного ставлення до виконання службових обов’язків працівниками поліції, які першими прибули на місце події, керівництвом ГУНП в Харківській області призначено службову перевірку. Її результати будуть доведені до громадськості”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times , у селищі Золочів лісники та люди, які назвали себе активістами, напали на знімальну групу телеканала “112 Україна”.

За словами журналіста Олега Решетняка, група в складі журналіста та двох операторів робила зйомки для документального проекту – журналістського розслідування про масштабну вирубку вікових дубів в Харківській області. Група агресивно налаштованих людей напала на автівку знімальної групи, заблокувала її рух, спустила колеса і загрожувала журналісту і операторам. На Решетняка напали невідомі під час його включення в прямий ефір з місця події та побили його. Пошкоджено службовий автомобіль телеканалу.

На місце нападу на телегрупу прибули співробітники поліції.

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична звернулася до правоохоронних органів з вимогою негайно та всебічно розслідувати напад на журналістів каналу “112 Україна”.

Раніше поліція повідомила про затримання понад 30 осіб.