На місці нападу на телегрупу телеканалу “112 Україна” знаходиться поліція

На місце нападу на телегрупу телеканалу “112 Україна” в Золоческом районі прибули співробітники поліції.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю начальника Золочівського райвідділу поліції Сергія Човпана в прямому ефірі телеканалу “112 Україна”.

“На теперішній час конфлікт врегульовано. Попередня інформація була про те, що журналісти прибули на територію приватної пилорами та здійснювали з квадрокоптера зйомку. З цього приводу працівники цього підприємства були засмучені, вийшли на акцію протесту та намагалися з журналістами вести діалог з того приводу, що вони здійснюють незаконну зйомку. І прохали їх стерти відомості зі своїх карт пам’яті”.

На зауваження ведучого, що нападники не прохали, а били журналіста, і вимагали віддати флеш-карти, і що не працівники встановлюють законність і незаконність зйомки, Човпан відповів: “Це я передаю думку тих працівників, які вийшли. Згоден з вами, наша думка інша. На сьогоднішній момент прийняте рішення про внесення в ЄРДР відомостей про перешкоджання законній діяльності журналіста, частина третя (ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища або за попередньою змовою групою осіб – Харків Times).

За словами Човпана, на даний момент всі працівники знаходяться на території підприємства, проводяться слідчі заходи.

На питання, чому поліцейські, машина яких була на відео журналіста, не втрутилися у ситуацію підчас нападу, Човпан заявив: “Як мені повідомили працівники, при тому, як вони там знаходилися, не були заподіяні ушкодження – що це було до їх приїзду. Ці обставини ми також з’ясовуємо, буде дана оцінка працівникам поліції, які були на місці”. Човпан заявив, що знаходиться на місці конфлікту, але не з самого початку. Човпан не відповів на питання ведучого, чи готовий він подати у відставку у зв’язку із тим, що хоча й був на місці, не запобіг нападу на знімальну групу, та перервав зв’язок.

Як стало відомо Харків Times з власних джерел, побитий під час включення у прямий ефір журналіст Олег Решетняк відмовився від госпіталізації, він поїхав на автомобілі поліції у відділ давати пояснення. Кілька поліцейських залишаються близько службового автомобіля телеканалу, водій і два оператора намагаються відремонтувати автомобіль, у якого нападники пробили шини.

Як повідомляв Харків Times , у селищі Золочів лісники та люди, які назвали себе активістами, напали на знімальну групу телеканала “112 Україна”.

За словами журналіста Олега Решетняка, група в складі журналіста та двох операторів робила зйомки для документального проекту – журналістського розслідування про масштабну вирубку вікових дубів в Харківській області. Група агресивно налаштованих людей напала на автівку знімальної групи, заблокувала її рух, спустила колеса і загрожувала журналісту і операторам. На Решетняка напали невідомі під час його включення в прямий ефір з місця події та побили його. Пошкоджено службовий автомобіль телеканалу.