На Харківщині лісники напали на знімальну групу телеканала “112 Україна”(відео, доповнено)

На Харківщині лісники та люди, які назвали себе активістами, напали на знімальну групу телеканала “112 Україна”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення журналіста Олега Решетняка у прямому ефірі каналу з місця події близько 13:05.

За його словами, група у складі журналіста та двох операторів робила зйомки для документального проекту – журналістського розслідування про масштабну порубку вікових дубів у Харківській області. Напад стався після того, як працівники телеканалу підняли у повітря квадракоптер, щоб зафіксувати згори масштаби вирубок. Група агресивно налаштованих людей напала на автомобіль знімальної групи, заблокувала його рух, спустила колеса та погрожує журналісту та операторам. “Усередині залишився водій нашої автівки, його ледь не перегорнули, нам із зусиллями вдалося це трішки зупинити”, – сказав Решетняк. Нападаючі звинувачують журналістів у тому, що ті своєю присутністю “заважають їм працювати”.

Решетняк повідомив, що телегрупа викликала поліцію. За його словами, працівники лісгоспу також викликали правоохоронців, незважаючи на те, що знімальна група не вторгалася на чиюсь приватну територію.

Журналіст повідомив також, що нападаючі вимагають віддати їм флеш-накопичувачі із відзнятим матеріалом, але телегрупа відмовилася їх надавати.

Після того, як журналіст сказав, що за його думкою нападаючі знову намагатимуться перегорнути автівку, на нього напали просто підчас прямого ефіру, застосувавши до нього фізичну силу, після чого трансляція перервалася. Ведучі повідомили, що після цього зв’язатися з працівниками телегрупи не вдалося.

Пізніше телеканал повідомив в своєму текстовому матеріалі, що напад стався у селищі Золочів Харківської області. За словами ведучих, журналіста побили, йому викликали “швидку допомогу”. Пошкоджено службовий автомобіль телеканалу.