По центру Харкова пройшли близько тисячі учасників “Маршу захисників”

Фото: Вячеслав Мадиевский, Укринформ

Близько тисячі учасників акції “Марш захисників” 24 серпня пройшли з барабанним боєм по центру Харкова від площі Конституції до пам’ятника Шевченку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу.

О 18:00 на площі Конституції біля монумента Незалежності зібралося до тисячі учасників акції “Марш захисників” – учасників АТО/ООС, представників громадських організацій, волонтерів, звичайних городян.

За командою організаторів учасники вишикувалися в колону і рушили під барабанний дріб вулицею Сумською до пам’ятника Шевченку. По дорозі вони скандували: “Слава Україні – героям слава!”, “Слава нації – смерть ворогам!”, “Одна єдина соборна Україна!”, “Нас багато, нас не подолати”.

Колона учасників акції дійшла в супроводі поліцейських до пам’ятника Шевченку, де відбувся короткий мітинг з патріотичними гаслами. Учасники акції закликали харків’ян захищати свою батьківщину і запалили фаєри в пам’ять про загиблих бійців.

Як сказав кореспондентові Укрінформу, відповідаючи на запитання про мету маршу, депутат Харківської міськради 7 скликання, командир відділення роти снайперів 92-ї бригади, який воював в період 2014-2015 років, Іван Ракич, марш необхідний з метою виховання патріотизму: “Необов’язково проводити військовий парад з технікою, можна не брязкати зброєю, але Конституція України дає право кожному громадянину брати участь у захисті Батьківщини в тій чи іншій формі, і часом слово теж є дієвою зброєю. Ми переможемо, і мир обов’язково буде на наших умовах”.

З ним солідарний старший сержант Роман Медведєв, який воював з 2014-го по 2016-й рік в батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення “Харків-1”: “Ми одні стримували ворога на шляху від Іловайська до Волновахи і виконали свій обов’язок. Ми нічого не забули, тож нехай і нас не забудуть. Для цього і потрібен парад”.

За уточненими даними, порядок в ході акції забезпечували до трьохсот поліцейських. Інцидентів не було.