Чоловік пішов за ґрати на три роки за розбещення малолітніх на Безлюдівці

Харківський районний суд області підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №6 та визнав винним 67-річного чоловіка у розбещенні малолітніх дітей (ч. 2 ст. 156 КК України). Суд призначив зловмиснику покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Жертвами чоловіка стали три дівчинки 11-12 років. Прокуратура довела у суді, що протягом липня-жовтня 2018 року пенсіонер розповсюджував серед учнів загальноосвітніх шкіл смт. Безлюдівка візитівки з непристойним змістом та власним номером мобільного телефону. Дітям пропонувалося зателефонувати та поспілкуватися на інтимні теми. Одна з дівчат зателефонувала, а потім розповіла все батькам. Під контролем дорослих 11-річна дитина погодилася на пропозицію пенсіонера про зустріч. Там його затримали та передали правоохоронцям.

У ході судового розгляду обвинувачуваний заперечував свою причетність до скоєння злочинів та намагався переконати суд, що візитівки не роздавав та не здогадувався, що дівчата, які йому телефонують – неповнолітні. Проте докази, які надала сторона обвинувачення, довели вину чоловіка.

Наразі на вимогу прокуратури засуджений перебуває під вартою. Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Фрагменти телефонної переписки зловмисника з малолітньою дівчинкою: