У дворі “Будинку зі шпилем” встановили пам’ятник двірникові

Фото: city.kharkov.ua

Оновлений двір у стилі “старого Харкова” відкрили сьогодні, 23 серпня, на території Будинку зі шпилем (пл. Конституції, 2/2).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

“Ми знайшли цікаву ідею для цього двору – стилізувати його під “старе місто”. Щоб утілити цю концепцію в життя, ми встановили в центрі трирівневий фонтан, а також постаралися обіграти в такому ж стилі бетонні елементи благоустрою, з яких створили ліхтарі, лавки і столики – все в класичному дореволюційному стилі”, – зазначив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

Крім цього, комунальники відремонтували входи в під’їзди, оновили частину фасаду, відновили електрику у дворі, заасфальтували прибудинкову територію, облаштували місце для сміттєвого контейнера, висадили квіти і газон, а також встановили інформаційний стенд про відомих харків’ян. Родзинкою двору, за словами Романа Нехорошкова, стала скульптура двірника.

“Це перший пам’ятник дворовому робочому в місті. Таким чином ми хотіли віддячити працівникам цієї професії і підкреслити, наскільки важлива і важка праця двірників нашого міста, які щодня роблять все для того, щоб наші двори були чистими, упорядкованими і гарними”, – підкреслив директор департаменту.

Увечері, з нагоди відкриття оновленого двору і Дня міста, для мешканців пройде святкова розважальна програма.