У Красноградському районі поліція виявила незаконну порубку дубів

Поліція виявила незаконну порубку дубів у лісі Наталинського лісництва поблизу села Іванівське Красноградського району.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Інформація про те, що невідомі особи здійснюють незаконну порубку дерев, надійшло до поліції 21 серпня близько 21:00. Для перевірки інформації на місце виїжджала слідчо-оперативна група Красноградського відділу поліції.

При перевірці документів працівники поліції встановили, що більшість спиляної деревини за розмірами не відповідає документації, якою було надано дозвіл на порубку. Так, під час огляду поліцейські виявили вантажівку DAF з напівпричепом та “КАМАЗ” зі спеціалізованою вантажною платформою. “Всередині напівпричепа знаходилася частина лісопродукції у вигляді 40 спиляних стовбурів дуба. Ще 44 стовбура були підготовлені для завантаження”, – йдеться у повідомленні.

Автомобілі з вантажем та знаряддям скоєння злочину вилучені та поміщені на територію Красноградського відділу поліції. На даний час вирішується питання щодо арешту транспорту з вантажем.

За даним фактом слідчий відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст. 246 Кримінального кодексу (незаконна порубка лісу). Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до трьох років позбавлення волі.