У Харкові через палаючий дитячий візочок евакуювали сімох осіб

Фото: kh.dsns.gov.ua

20 серпня о 16:48 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у двоповерховому житловому будинку на Косарева, 3 у Харкові. На другому поверсі загорівся дитячий візочок з дитячими речами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

“До місця виклику негайно вирушило 2 пожежно-рятувальних відділення 8-ї частини ДСНС. Прибувши, рятувальники побачили, як з вікон сходової клітини другого під’їзду йде щільний чорний дим. Люди з вікон прохали на допомогу”, – йдеться в повідомленні.

Керівник гасіння пожежі негайно організував дві бойові ділянки з рятування людей. Перша ланка газодимозахисної служби вирушила у розвідку по сходовій клітині, в ході проведення якої рятувальники врятували 5 мешканців будинку, серед яких була 1 дворічна дитина.

Ще 8 чоловік вийшли самостійно під наглядом пожежників. В цей час друга ланка газодимозахисників врятувала за допомогою висувної пожежної драбини матір з півторарічною дитиною вікна з квартири, біля якої саме знаходився осередок горіння, тож шлях до евакуації їм був відрізаний вогнем.

Одночасно із рятувальними роботами вогнеборці проводили димовидалення і подали пожежний ствол на гасіння вогню, котрий окрім візочка, охопив ще й оздоблення дерев’яних стін та підлогу на площі 5 кв.м.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Пожежу локалізували о 17:20 та за пів години повністю приборкали. Завдяки оперативним діям рятувальників ніхто з людей не постраждав.

Причина виникнення пожежі наразі встановлюється.

Як повідомляв Харків Timesпожежні вночі евакуювали людей з п’ятиповерхівки у Слобідському районі.