“Слуга народу” Мезенцева подякувала Геннадію Кернесу та депутатам міськради за “школу життя”

Майбутній депутат від партії “Слуга народу” Марія Мезенцева, виступаючи на сесії міськради 21 серпня, подякувала меру Харкова Геннадію Кернесу за “школу життя” та висловила сподівання на конструктивну співпрацю із міською радою.

Про це повідомив кореспондент Харків Times .

Мезенцева взяла слово після того, як Кернес відповів на виступ депутата Ігоря Черняка про зменшення фінансування медичної галузі з бюджета міста. “Мы сознательно не уменьшаем. Мы сознательно хотим понять, в чем заключается медицинская реформа, и что останется в приоритеті комунальної власності і наших повноваженнях. Мы не понимаем этого, и вы тоже не разберетесь. Вот может нам народые депутаты сейчас побольше расскажут. Мы предоставляем слово Марии Мезенцевой, но она хоче подякувати, та і все”, – сказал Кернес.

“Ну шо ты прическу не сделала, ничего не сделала…”, – сказав мер, звертаючись до Мезенцевої, поки ти піднімалася на трибуну. “Генадій Адольфович, я завжди з зачіскою, вона в мене натуральна” – відповіла з посмішкою Мезенцева, яка підчас роботи в міськраді опікувалася питаннями гендерної рівності. “Ні, я бачив твої роліки – чуть по-другому”, – сказав Кернес.

“Я думаю, що нам треба закінчити сьогоднішнє пленарне засідання на позитивній ноті. Сподіваюся, що наша співпраця продовжиться, це не “до побачення”, це насправді перехід на наступний рівень. Я дуже пишаюся тим, що буду представляти як Шевченківський район, так і наше місто, яке єдине місто в Україні має всі три нагороди Ради Європи… чотири… І так співпало, що я буду займатися питаннями європейської інтеграції, які включають всі напрямки розвитку нашої країни, починаючи інфраструктурними, закінчуючи гендерними. Я сподіваюся на співпрацю кожного департаменту, як ми працювали і до цього. Дякую кожному депутату, кожному члену нашого депутатського корпусу, виконкому, вам, пане голове. Це була неймовірна школа життя, і думаю, що саме вона мене підготувала до важливої і відповідальної роботи в Верховній Раді України. А закінчити свій короткий виступ хочу висловом відомого президента Рузвельта, який казав, що єдиною перешкодою для здійснення наших планів на завтра є наші сумніви сьогодні. Я не маю сумнівів, що наша співпраця буде плідною, конструктивною, на благо Харкова і всіх харків’ян”, – сказала Мезенцева. Після чого привітала всіх жителів Харкова з Днем міста та Днем Незалежності.

“Спасибо, спасибо, спасибо”, – відповів Кернес, не відриваючись від вивчення якогось документу.

Як повідомляв Харків Times , Марія Мезенцева, що перемогла у 168 окрузі Харькова (Дзержинський район), поспілкувалася з журналістами і розповіла про свій дохід, ставлення до хабарів та до алкоголю.

Мезенцева з 2015-го року є депутаткою Харківської міської ради. Вона закінчила Харківський національний університет за спеціальністю “Міжнародні економічні відносини”. Марія багато подорожує, та була лобісткою з українських питаня у Європарламенті.