18 школ Харкова увійшли до ТОП-200 шкіл України за результатами ЗНО-2019

До ТОП-200 шкіл України за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2019 року увійшли 18 школ Харкова. Жодна школа з районів області до нього не потрапила.

Про це ХарківTimes дізнався з рейтингу загальноосвітніх шкіл України, якого було складено за підсумками ЗНО інформаційним освітнім ресурсом “Освіта.ua”.

Школи у ньому ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Серед харківських шкіл найвищий рейтінг має фізико-математичний ліцей № 27 – він на дев’ятій позиції. На 42-й позиції – гімназія № 169, на 44-й – гімназія № 6 “Маріїнська гімназія”, на 47-й – гімназія № 47, на 49-й – технічний ліцей №173.

На 63-му місці у рейтингу – спеціалізована школа I-III ст. № 162, на 64-му – приватний НВК “Вересень”, на 79-му – приватний НВК “Авторська школа Бойка”, на 80-му – Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ст. “Обдарованість”, на 86-му – гімназія № 116, на 91-му – гімназія №46 ім. М.В. Ломоносова, на 98-му – Харківський університетський ліцей, на 99-му – НВК № 45 “Академічна гімназія”.

До другої сотні рейтингу потрапили ліцей № 149 (146-е місце), спеціалізована школа I-III ст. № 156 (151), Харківська приватна ЗОШ І-ІІІ ст. “Лєствіца” (179), гімназія № 144 (183), гімназія №82 (200). Ці ж навчальні заклади очолюють рейтинг по Харкову, з яким можна ознайомитись на сайті.

Серед випускників середніх учбових закладів, розташованих у районах області, найкращі результати на ЗНО показали учні Балаклійського ліцею Балаклійської РДА. Також до десятки найкращих увійшли Новомерчицький НВК (ЗОШ I-III ст. – ДНЗ) Валківської райради (2 місце), Красноградська гімназія “Гранд” Красноградської райради (3), Люботинська гімназія № 1 Люботинської міськради (4), “Олександрівський ліцей” Золочівської селищної ради (5), Мереф’янський медичний ліцей Мереф’янської міськради (6), Шевченківський ліцей Шевченківської райради (7), Глушківська ЗОШ I-III ст. Куп’янської райради (8), Кегичівський ліцей Кегичівської райради (9) и Старомерчицький ліцей Валківської райради (10).

В цілому Харків посів за результатами ЗНО лише сьоме місце серед обласних центрів, пропустивши уперед Київ, Тернопіль, Рівне, Львів, Луцьк та Черкаси. У рейтінгу областей Харківська – на четвертій позиції, після Київської, Львівської та Черкаської областей.