Викладача військового вишу звинуватили у антиукраїнській позиції, він відкидає звинувачення

Фото: Gennadiy Bondarev / Facеbook

Полковника запасу – викладача кафедри тактико-спеціальних дисциплін Харківського інституту танкових військ, доцента Геннадія Бондарева 19 серпня звинуватили в антиукраїнській позиції.

Про це Харків Times дізнався з допису на сторінці “Зрадники військової присяги ХІТВ” у Facebook.

“Людина яка навчає офіцерів ЗС України, викладає у військовому ВУЗі, протягом п’яти років має стійку антиукраїнську позицію, є ярим прихильником “русского мира”, анексії Криму, захоплюється російськими військовими та представниками терористичних організацій “ЛДНР”, скорбить за загинувшим бойовиками та російськими окупантами, підтримує знищення територіальної цілістності та посягання на недоторканість України, одним словом всі роки працює на інформаційну складову російських окупантів в соціальній мережі Однокласники та розповсюджує ці матеріали. Аналізуючи його сторінку можна жахнутися що ця людина протягом цих років вкладала в мізки майбутнього української армії, майбутніх захисників України як викладач психології, а в подальшому викладач загальновійськових дисциплін”, – йдеться у ньому (тут і далі у цитатах текст наведений в оригіналі – Харків Times).

Автори тексту опублікували також скриншоти постів у соцмережах, що, за їх словами, опубліковані Бондаревим. Вони висловлюють сподівання, що керівництво інституту та командування “зроблять висновки з викладених фактів та дадуть роз’яснення щодо дій цього викладача”.

Геннадій Бондарев прокоментував ці звинувачення на своїй сторінці у Facebook.

“Те в чому мене обвинувачують – неправда. Кому-то дуже необхідно було зганьбити моє ім’я, обрав для цього спосіб, який за своєю цинічністю може будь-кого вибити із колії. Це дійсно так адже зрада Присяги для військового – це ганьба”, – написав він.

“Я офіційно й зі всією відповідальністю стверджую, що усі обвинувачення на мою адресу висловлені у публікації на Фейсбуці є поклепом, причин якого я поки що не розумію. Жодних лайків та перепостів в соцмережах на публікації, фото, відео і пр. сепаратистського характеру я не робив. До вказаних перепостів в Однокласниках я теж не маю відношення, тому що не заходив туди з моменту виходу Указу Президента України про закриття цієї соцмережи. У Фейсбук заходжу дуже рідко, тому що ніколи не мав ані особистого, ані професійного інтересу. Із великою долею ймовірності припускаю, що через низьку активність використання соцмереж і відсутність контролю відбувся взлом акаунтів, як вже було неодноразово раніше. Я не знаю істинних причин того як це могло відбутися, не буду ділитися своїми припущеннями кому це потрібно, але й визнавати те чого я не робив я теж не хочу”, – написав Бондарев.

Керівництво інституту повідомило на його офіційній сторінці у Facebook, що командування інституту проводить службову перевірку відносно працівника Збройних Сил України Бондарева.

“Після перевірки інформації та з’ясування всіх обставин даної справи керівництвом навчального закладу буде прийняте принципове рішення відповідно до вимог чинного законодавства”, – йдеться у повідомленні.