У метрополітені зловмисник напав із ножем на поліцейського (доповнено, відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

У вестибюлі станції метрополітену “Імені Масельського” ввечорі 19 серпня поліцейський затримав зловмисника із ножем.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Близько 19:30 дві дівчини підійшли до працівниці метрополітену та повідомили, що до них чіпляється невідомий чоловік у стані алкогольного сп’яніння. Жінка викликала співробітника поліції, який одразу прибув на місце. У той же час до них підійшов і правопорушник. Поки поліцейський з’ясовував подробиці зі свідками інциденту, 52-річний чоловік несподівано дістав ніж та вдарив ним правоохоронця в область грудної клітини. Попри отримання поранення, сержант поліції затримав нападника.

Працівник поліції був доставлений до лікарні, на даний час його життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Речовий доказ вилучений.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 348 Кримінального кодексу (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). Правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі. На даний час чоловік знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

За словами однієї з жінок, які пережили напад затриманого, чоловік з ножем накинувся на них із колегою у переході метро на станції “Їм. Масельського” близько 19:15 вчора, 19 серпня.

“Якийсь чоловік, років 50-ти, у нього в руках був ніж і ще якийсь предмет, ми не роздивилися. Він із криками “Я тебе вб’ю! Заріжу!” супроводжував нас прямо у метро”, – розповідає схвильована жінка.

Вона висловила подяку сержанту поліції відділення метрополітену Андрію Кобцеву за допомогу.

Як розповів т.в.о. начальника слідчого відділення відділу поліції у метрополітені Віталій Колмик, наразі поранений сержант знаходиться у лікарні, його стан медики оцінюють як задовільний.

Поліцейські встановили, що нападник – раніше судимий харків’янин 1967 року народження.

Як повідомляв Харків Times, призначений на початку серпня начальник поліції метрополітену Віталій Братеньков раніше не пройшов переатестацію у Дніпрі.