Поліцейські затримали 15 осіб за спробу рейдерського захоплення держпідприємства у Великобурлуцькому районі (доповнено)

Поліцейські затримали 15 осіб за спробу рейдерського захоплення державного дослідницького господарства Інститут рослинництва ім.В.Я.Юр’єва НААН у селищі Червона Хвиля Великобурлуцького району.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

20 серпня о 12:30 до чергової частини ГУНП в Харківській області надійшла інформація про те, що група невідомих осіб спортивної статури, в масках та зі зброєю намагаються захопити дане підприємство. “Чоловіки під’їхали на трьох автомобілях та вступили в конфлікт з представниками новопризначеного директора господарства”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисники пошкодили автомобіль Lexus та втекли з місця пригоди на трьох автівках.

З метою розшуку та встановлення місця знаходження нападників на території міста та області в дію було введено спеціальну поліцейську операцію “Перехоплення”. Автомобілі із учасниками конфлікту були виявлені на території Вовчанського району Харківської області. Зловмисники були затримані через кілька годин із залученням бійців батальйону поліції особливого призначення.

Нападниками виявилися близько 15 осіб. Вік затриманих від 21 до 42 років, інші дані встановлюються.

“Найближчим часом їм буде оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за двома статтями Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу”, – сказано в сообщении.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.