Мешканець Зміївського району отримав восьму судимість за п’ять років

Зміївський районний суд Харківської області визнав винним 22-річного місцевого мешканця у вчиненні крадіжок з проникненням у житло та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненим повторно та поєднаним з проникненням (ч.ч. 2, 3 ст. 185, ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу). Суд призначив молодику покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Засуджений, мешканець смт. Зідьки Зміївського району, вже мав сім судимостей. З них п’ять – за тяжкі корисливі злочини проти власності. Останні він вчинив всього через кілька місяців після повернення з тюрми.

У суді доведено шість епізодів злочинів, які було вчинено з квітня до серпня 2018 року. Серед них – крадіжки перфоратору, автомобільного пилососу, шліфувальної машинки, велосипеду, мобільних телефонів тощо. Злодій проникав до домоволодінь односельчан та брав майже все, що впадало йому в око та здавалося цінним. Крім того, молодик обікрав двох жінок, які заснули на зупинці в очікування транспорту. Він забрав їх сумочку, золоті прикраси та мобільні телефони. Пізніше забрав мобільний товариша по чарці.

До того ж у липні та серпні засуджений двічі вчинив угон скутерів із домоволодінь – як він сам пояснив, просто для того, щоб покататися.

Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.