СБУ блокувала на Харківщині спробу незаконного вивезення до РФ тютюнових виробів

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України попередили на Харківщині спробу незаконного переміщення через Державний кордон України до Російської Федерації підакцизних товарів поза митним контролем.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення пресцентру СБУ.

В одному з відділень місцевої логістичної компанії поблизу державного кордону оперативники спецслужби виявили 30 тис. пачок тютюнових виробів на загальну суму понад 800 тис. гривень. “За попередньою експертизою, виявлені підакцизні товари мають ознаки підроблення. Незаконні вироби зловмисники планували переправити на територію сусідньої держави поза встановленими пунктами митного контролю, без сплати митних платежів та зборів”, – йдеться у повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Заходи з блокування каналу переміщення підакцизних товарів проводилися спільно з ГУ ДФС та під процесуальним керівництвом прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомляв ХарківTimes,  правоохоронці виявили на складських приміщеннях однієї з логістичних компаній Харкова та вилучили з обігу 29,4 тис. пачок контрафактних сигарет на понад 1 млн. грн.