У Харкові шукали вибухівку у чотирьох готелях та їдальні

Фото: ХарківTimes

Поліцейські завершили перевірку повідомлення по закладення вибухівки у чотирьох готелях та їдальні у Харкові.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

“Інформація про те, що в готелях на проспекті Гагаріна, вулиці Сумській, майдані Свободи, проспекті Незалежності та їдальні по вулиці Кримська знаходиться вибухівка надійшла до поліції 15 серпня”, – йдеться в повідомленні.

За адресами виїжджали працівники слідчо-оперативних груп територіальних відділів поліції, кінологічного центру та вибухотехнічного управління ГУНП в Харківській області.

В ході ретельного огляду фахівці обстежили 5100 кв. метрів приміщень та 1870 кв. метрів прилеглої території об’єктів, евакуювали 15 громадян. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times14 серпня до поліції надійшли повідомлення про закладення вибухівки у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, а також 10 дитсадках, п’яти супермаркетах та двох медичних закладах в Ізюмському районі. Поліцейські перевірили вказане повідомлення – воно виявилося неправдивим.