Рятувальники майже п’ять годин гасили пожежу на міському сміттєзвалищі

Фото: dsns.gov.ua

15 серпня сталася пожежа на міському сміттєзвалищі у Куп’янському районі. Площа пожежі склала понад 150 кв.м.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

З вогняною стихією боролися сумісно рятувальники та комунальники. Їм знадобилося майже п’ять годин, щоб загасити цю пожежу.

Крім цього, 15 серпня у селищі Золочів загорілася суха трава та очерет на площі 3 га. Лише завдяки зусиллям рятувальників вогонь не перекинувся на людські помешкання. Бійці ДСНС врятували два будинки.

Фото: dsns.gov.ua

У селі Верхній Бішкін Первомайського району горіла хвойна підстилка у лісовому масиві Зміївського лісгоспу. Вогонь розповсюдився на територію близько 5 га. Рятувальники вжили всіх необхідних заходів, аби вогонь не потрапив на верхівки хвойних дерев. Вони боролися з пожежею з 14:10 до 20:40.

Загалом, протягом доби підрозділи ДСНС Харківщини здійснили 50 виїздів на гасіння сухої трави, хвойної підстилки, листя та очерету. Сумарна площа горіння склала близько 13 га.

Фото: dsns.gov.ua

Харківські рятувальники підкреслюють, що наразі в регіоні встановилася надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. В зв’язку з цим, вогнеборці закликають громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях і дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Протягом пожежонебезпечного періоду (при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу) забороняється відвідувати хвойні ліси, розводити багаття у лісі й лісопосадках, заїжджати автомобілем до лісу, палити, кидати у лісі й лісопосадках непогашені сірники або недопалки, залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я, полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї.

Як повідомляв Харків Times, на Дергачівщині через палаючий сухостой постраждала жінка.