Паради вишиванок та флешмоби – як на Харківщині відзначать День державного прапора

Фото: Укринформ

23 і 24 серпня в Харкові і області проведуть заходи, приурочені до Дня державного прапора та Дня Незалежності України.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Як розповіла заступник начальника Управління культури і туризму ХОДА Наталія Тесля, головний акцент в цьому році робиться на концепції «Діти – наше майбутнє». За її словами, у всіх заходах будуть задіяні дитячі творчі колективи, в установах культури буде проводитися багато інформаційно-патріотичних заходів для дітей.

“У містах обласного значення заплановані масові акції за участю дітей та молоді. У Балаклійському, Коломацькому, Кегичівському районах та місті Лозова відбудуться паради вишиванок”, – розповіла Наталія Плотнік.

Також в області організують декілька флешмобів до Дня прапора. У Боровій на головній площі розгорнуть прапор довжиною 40 метрів. У центрі Краснокутська замайорить стяг довжиною 50 метрів, після чого з нього зроблять багато маленьких прапорів, які передадуть бійцям у зону ООС.

Головний прапор розгорнеться 23 серпня в Харкові о 10:00 на пл. Конституції. Там відбудеться флешмоб та шоу прапорів.

24 серпня на пл. Конституції о 9:30 відбудеться традиційне покладання, після чого харків’яни приєднаються до загальноукраїнської акції «100 дзвонів», присвяченої Героям Небесної сотні.

Серед святкових заходів також – безкоштовні автобусні екскурсії Харковом, організовані Харківським організаційно-методичним центром туризму спільно з туроператором «Відпочинок на всі 100».

«У минулому році ці екскурсії охопили 300 осіб, у цьому році плануємо близько 400. Це історичний маршрут центральними вулицями Харкова», – розповіла директорка обласного організаційно-методичного центру Валентина Холодок.

Охочі взяти участь в екскурсіях мають зареєструватися на сайті туристичного оператора, в обласному центрі туризму. Також можна подати заявку за телефонами: 780-02-01, 757-45-13.

Реєстрацію буде відкрито 15 серпня.