На Барвінківщині заарештували вантажівку з незаконно порубаним лісом

Фото: hk.npu.gov.ua

13 серпня на території Подолівської сільської ради Барвінківського району правоохоронці виявили чоловіка, який завантажував в автівку спиляну деревину.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення відділу комунікації поліції Харківської області.

При перевірці 35–річний мешканець села Олександрівка не надав поліцейським жодних документів, що дозволяють займатися такою діяльністю.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Слідчий суддя наклав арешт на автомобіль, а також на незаконну зрубану деревину.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв ХарківTimes, під час свого візиту у Харківську область 17 липня Президент України Володимир Зеленський доручив харківським правоохоронцям припинити вирубку лісів у області. Після цього відділ комунікацї Нацполіції області щодня повідомляє про затримання автівок з незаконно вирубленим лісом.

Зокрема, поліцейські виявили незаконну порубку лісу у Лозівському та Близнюківському районах. Також в Студенецькому лісництві виявили підготовлені для вивозу купи дерев. В Зачепілівському районі жителі Полтавщини незаконно випилювали ясені.

На Полтавському шляху затримали вантажівку з тополями. 

Лише протягом двох тижнів після приїзду Президента України на Харківщину поліцейські відкрили 13 кримінальних справ по фактом незаконної порубки лісу.