Суд об’єднав п’ять заяв проти поверення імені Жукова проспекту Григоренка

Фото: UA: Харків

Харківський окружний адмінистративний суд об’єднав п’ять справ в одне провадження відносно рішення Харківської міської ради про поверення проспекту Петра Григоренка в Харкові імені маршала Жукова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення депутата Харківської міськради Ігоря Черняка у Fаcebook.

“Тож тепер ми будемо протистояти Харківській міській раді разом з політичними партіями “Демократична Сокира”, “Свобода”, “Солідарність” та народним депутатом України Андрієм Білецьким”, – йдеться в повідомленні.

За словами Черняка, суддя Тітов продовжує намагатися розглянути цю справу за правилами спрощенного позовного провадження без проведення судових засідань за участі представників сторін.

На думку Черняка, подібні дії судді не мають нічого спільного ані з правом, ані зі здоровим глуздом, адже ця справа аж ніяк не може вважатися такою, що не має ніякого суспільного резонансу. 13 серпня Ігор Черняк разом з Дмитром Булахом подали до суду клопотання про розгляд справи за правилами загального провадження.

Як повідомляв Харків TimesХарківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект Григоренка в проспект маршала Жукова.

Після проведення скандальної сесії депутат Харківської міськради Ігор Черняк подав заяву до Шевченківського відділу поліції з проханням розслідувати справу про перейменування проспекту. Правоохоронці по цій заявці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Депутат Харківської міськради Ігор Черняк та депутат Харківської облради Дмитро Булах звернулися до суду з проханням визнати незаконним рішення Харківської міськради про повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка. Схожі заяви подав народний депутат Андрій Білецький та представники трьох політсил.