На Дергачівщині через палаючий сухостой постраждала жінка

Фото: kh.dsns.gov.ua

13 серпня до опікового центру Харкова госпіталізували 59-річну жінку з опіками, які вона, на думку рятувальників, отримала внаслідок пожежі сухостою на відкритій території на вул. Сумський Шлях у селищі Солоницівка Дергачівського району Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про палаючий сухостой у Солоніцівці рятувальники отримали о 14:22 13 серпня.

“На момент прибуття рятувальників площа пожежі складала вже близько 200 кв.м. Горіла суха трава. Неподалік від місця пожежі місцеві мешканці виявили непритомну жінку, 1960 року народження, котра ймовірно в результаті цієї пожежі отримала значні опіки. Її негайно госпіталізували до опікового центру Харкова.”, – йдеться в повідомленні.

За попередніми даними суху траву хтось навмисно підпалив.

О 15:10 рятувальники локалізували пожежу та о 16:13 повністю ліквідували її. На ліквідації цієї пожежі працювали пятеро співробітників пожежно-рятувальної служби ДСНС.

Фото: kh.dsns.gov.ua

За інформацією рятувальників, а останню добу на Харківщині сталися 33 пожежі сухостою та сміття.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій знов закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Рятувальники просять не провокувати пожежі у природних екосистемах! Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Як повідомляв  Харків Times, на Харківщині згоріло поле з людиною.