Комунальники просять харків’ян не спускати в каналізацію харчові відходи

Фото: КП "Харьковводоканал"

Комунальне підприємство “Харківводоканал” звернулося до жителів міста з проханням не викидати в каналізацію побутові відходи.

Про це Харків Times стало відомо зі звернення начальника управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем комплексу “Харківводовідведення” КП “Харківводоканал” Валерія Харлана.

Він підкреслив, що ця проблема особливо актуальна у період збору врожаю, коли деякі люди шкурки й обрізки від овочів і фруктів спускають у каналізацію, а не викидають до сміттєвих контейнерів. Внаслідок цього забивається система внутрішньобудинкової каналізації.

“Ми змушені перекривати воду, щоб не затоплювати підвали й нижчі поверхи. У момент чистки вміст каналізації виливається у підвал, який потім потрібно хлорувати. Часто дістаємо ганчірки, предмети особистої гігієни, харчові відходи, а іноді навіть будівельні. Буває, забивається так, що викликаємо машини, які гідродинамічним способом промивають каналізаційні труби, дворову каналізацію. У цей час страждають мешканці будинку й наші працівники, які замість того, щоб займатися профілактикою, витрачають багато часу на прочищення мереж”, – розповів Харлан і попросив “уважніше поставитися до цієї проблеми, щоб не завдавати незручності іншим людям”.

Як повідомляв Харків Times, комунальне підприємство «Харківводоканал» займає 28-у позицію у «ТОП-100» найбільших підприємств-забруднювачів вод в Україні за 2018 і є першим серед підприємств Харківщини.