Харківська волонтерка безкоштовно робить перманентний макіяж онкохворим жінкам (відео)

Фото: скрин видео

У Харкові волонтерка Ірина Рассадіна безкоштовно робить перманентний макіяж онкохворим жінкам. Благодійну акцію Ірина розпочала в травні цього року. На пост про акцію у соцмережі вдячно відгукнулися кілька тисяч людей.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення Вісті Ньюс.

Часто вже перша хіміотерапія вбиває волосся, вії та брови. Тож для багатьох пацієнток татуаж – це шанс знайти в дзеркалі саму себе та віднайти сили на одужання.

Одна з тих, хто скористався послугами бьюті-волонтерки, – 46-річна переселенка з Макіївки Галина. У Харкові жінка мешкає з 2014, і вже тут з війни зустріла сина-оборонця Донецького аеропорту. І тут же дізналася про онкологію.

Галина отримала інвалідність, пройшла кілька курсів хімії, які “з’їли” брови. На додачу до страху хвороби, як і більшість онкохворих, перестала сприймати себе як жінку. Перший крок до себе зробила у майстрині тату-краси.

Почати проект Ірину надихнув син. Юнак вчиться на хіміка та мріє винайти ліки проти раку. Їхню родину цей діагноз теж не обійшов – від онкологічного захворювання померла бабуся хлопця.

Процедуру та кожен компонент майстриня обов’язково погоджує з онкологом. Лікарі дозволяють татуаж не всім.

До харків’янки звертаються з усієї України, тож вона самотужки створює базу майстрів, які готові допомогти хворим. Адже брови в таких випадках це вже не косметична процедура, а психотерапія. Приклад майстрині вже підхопили в щонайменше трьох містах України.