Суд поновив на посаді звільненого директора Теруправління Держбюро розслідувань в Полтаві Тимошко

Фото: Володимир Тимошко / Facеbook

Харківський окружний адміністративний суд 8 серпня поновив на посаді звільненого директора Територіального управління Державного бюро розслідувань в Полтаві Володимира Тимошко.

Про це Харків Times дізнався з рішення суду.

Тимошко було звільнено з посади Директора ТУ ДБР у м. Полтаві у перший робочий день після тимчасової непрацездатності як такого, що не відповідає займаній посаді протягом строку випробовування. Підставою для прийняття вказаного наказу слугувало письмове попередження Директора  Державного бюро розслідувань про звільнення від 21 травня.

Суд встановив, що повідомлення про звільнення Тимошко від 21 травня надійшло до територіального управління 23 травня. Таким чином директор ДБР Роман Труба порушив вимоги Закону “ПРО державну службу”, за яким письмове повідомлення про звільнення держслужбовець повинен був отримати не пізніше, ніж за сім календарних днів.

“До того ж, лист від 21.05.2019 р. не містить підстави звільнення позивача, а лише зазначено, що фаховий рівень є недостатнім для організації діяльності підпорядкованого територіального управління, що стало причиною провальної ситуації за низкою важливих напрямів роботи, зокрема організації роботи з кадрами, яка є надважливою для новоствореного правоохоронного органу”, – йдеться у тексті рішення.

Докази цього, однак, не були надані.

Суд визнав ці підстави недостатніми для звільнення директора Територіального управління ДБР в Полтаві і скасував дію наказу про звільнення.

Як повідомляв Харків Times, 28 травня співробітниця прес-служби ДБР Ірина Винокурова повідомила, що директор ДБР Роман Труба підписав накази про звільнення чотирьох керівників відомства. В одному з документів йдеться про те, що з посади директора Теруправління ДБР у місті Полтава,  яке поширює свою діяльність на Харківську область, звільнено Володимира Тимошка.

Коментуючи своє рішення про звільнення директор ДБР Роман Труба заявив, що звільнені працівники залишають роботу в Державному бюро розслідувань по закінченню випробувального терміну.