Двоє юних виконавців з Харківщини увійшли у десятку фіналістів нацвідбору на Дитяче Євробачення-2019

Представники оргкомітету національного відбору на Дитяче Євробачення-2019 визначили 10 фіналістів, які змагатимуться за можливість представляти Україну на цьогорічному міжнародному пісенному конкурсі. Серед тих, хто продовжить боротьбу – 12-річна харків’янка Аліса Чиджан та 14-річна Поліна Пісарцова з міста Дергачі.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення UA: Суспільне мовлення

До фіналу пройшли: Валерія Христюк – “I will shine” (м. Переяслав-Хмельницький); Софія Іванько – “Коли здається” (м. Київ); Аліса Чиджан – “Новий день” (м. Харків); Олександр Балабанов – “Power in You” (м. Київ); Поліна Пісарцова – “My friend” (м. Дергачі, Харківська обл.); Олександр Зазарашвілі – “Moia MA (Залишені в пітьмі…)” (м. Івано-Франківськ); Варвара Кошова – “Диво в розмаїтті” (м. Київ); Марія Ткачук – “Nytochky (Ниточки)” (с. Гатне, Київська обл.); Ангеліна Тереннікова – “Fly away” (м. Вишгород, Київська обл.); Євангеліна Замула – “Малю You” (м. Київ).

Послухати пісні та подивитися відеовізитівки 10 фіналістів нацвідбору на Дитяче Євробачення-2019 можна на сайті junior.eurovision.ua.

Членкиня правління UA: Суспільне мовлення Олександра Кольцова зазначила, що практика проведення нацвідбору в онлайн-режимі, запроваджена минулого року через недофінансування, не лише дозволила заощадити кошти компанії, але й зробила участь у конкурсі доступною для ширшої аудиторії: “Цього року у нас надзвичайно сильний відбір, сильні голоси і багато достойних претендентів. За правилами, ми обираємо лише десятку фіналістів, але насправді юних виконавців, які заслуговують на увагу – більше. Ми щасливі, що у відборі з’являються яскраві та самобутні артисти, які не бояться виходити за жанрові рамки”.

З-поміж 10 фіналістів переможця нацвідбору обиратимуть: співачка й членкиня правління Суспільного мовлення Олександра Кольцова, українська співачка та представниця України на Євробаченні-2010 Alyosha, співак і композитор Adam, співачка та композиторка Tanya Sha, музичний продюсер розважального напряму Суспільного Олександр Стасов, голова делегації Дитячого Євробачення-2019 від України Оксана Скибінська, виконавчий продюсер розважального напряму Суспільного Станіслав Медведєв.

Фінал Дитячого Євробачення-2019 відбудеться 24 листопада у м. Глівіце (Польща).