“Укрзалізниця” планує скоротити час поїздки з Києва до Харкова на півгодини

Фото: www.unian.ua

“Укрзалізниця” хоче скоротити час поїздки з Києва до Харкова і Львова на півгодини.

Про це ХарківTimes дізнався з інтерв’ю голови правління “Укрзалізниці” Євгена Кравцова агентству УНІАН.

“Плануємо досягти стабільного часу – близько чотирьох з половиною годин. На сьогодні час курсування потягу із Києва за цими напрямками складає близько п’яти годин”, – сказав він.

Кравцов зазначив, що на цих напрямках є попит на швидкісні перевезення. Потяги в Харків, Львів, Дніпро заповнені на 90 відсотків.

При цьому він заявив, що вважає “трохи оптимістичним” прописаний в транспортній стратегії термін початку руху потягів зі швидкістю 250 км на годину до 2025 року.

“У цілому, на деяких ділянках така швидкість можлива, але це потребує значних інвестицій не тільки в рухомий склад, а й в інфраструктуру. Сьогодні вона розрахована на швидкість до 160 км на годину. Щоб перейти цей рубіж, потрібно оновлювати лінії електропостачання та полотно. Вважаємо, що для початку потрібно повністю задовольнити попит на існуючому швидкісному режимі. Збільшити обсяг парку зі швидкістю до 160 км на годину, підняти рівень інфраструктури до граничного. У нас є окремі ділянки, які потребують модернізацію. Тому потрібно зосередитися над вирішенням проблем на основних напрямках, таких, як Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Кривий Ріг”, – сказав голова правління.

Він зазначив, що наступним кроком вже мають стати інвестиції у високошвидкісні перевезення по євроколії – зі швидкістю 250 км на годину і більше на нових ділянках. “Наскільки я знаю, Мінінфраструктури планувало в стратегії реалізовувати євроколію окремо від “Укрзалізниці”. Такі проекти повинні дотуватися державою”, – наголосив Кравцов.