Харків’ян запрошують на виставку графіки кераміста Петра Мося

Фото: city.kharkov.ua

У Харківській муніципальній художній галереї відкрилася виставка графіки кераміста Петра Мося «Флейта Пана».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Як зазначили в галереї, творчість художника відрізняється образністю робіт, в яких все живе, будучи частиною природи, взаємопов’язане і переплетене. Пан, який виражає і символізує цю єдність, намагається налагодити зв’язок з природою, загубленою сучасністю. Майстер нерідко переходить від зображення конкретних форм дійсності до абстрактності, заряджаючи матерію духом творення.

Експозиція працюватиме з понеділка по п’ятницю з 11:00 до 19:00, з 9 серпня по 3 вересня.

Довідка. Петро Мось народився в 1948 році на Волині. Навчався в Харківському державному художньому училищі (1966-1968). Закінчив Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва, відділення художньої кераміки. З 1976 року живе і працює в Харкові. З 1977 року бере участь в міських, обласних та республіканських виставках. Твори Петра Мося зберігаються в Харківському художньому музеї, Львівській картинній галереї, Київському музеї сучасного мистецтва, а також в приватних вітчизняних і європейських колекціях.

Як повідомляв Харків Times, з 8 по 23 серпня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде експонуватися фотовиставка переможців конкурсу “5-а стіна”.