ДБР займеться справою харківського поліцейського, який в трамваї побив пенсіонера

Фото: policecontrol.com.ua

Державне бюро розслідувань з’ясує обставини події, під час якого співробітник Нацполіціі побив пенсіонера в трамваї в Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення відділу комунікації Нацполіціі області.

Також повідомляється, що поліцейського, який побив пенсіонера, відсторонили від виконання службових обов’язків.

“Таке прийняло керівництво ГУНП Харківської області відповідно до ч. 1 ст. 70 Закону України «Про Національну поліцію», ст. 17 Дисциплінарного статуту НПУ”, – йдеться в повідомленні.

У главку почали службову перевірку інциденту. Якщо обставини підтвердяться, то керівництво ГУ Нацполіціі Харківської області прийме рішення про притягнення поліцейського до дисциплінарної відповідальності аж до звільнення з лав Національної поліції України.

У відділі комунікацій уточнили, що правопорушником виявився дільничний офіцер поліції Слобідського відділу поліції. На момент події він знаходився в цивільному одязі, без вогнепальної зброї.

Нагадаємо, пригода сталася в трамваї №5. Потерпілий Сергій Слинько разом зі своєю дружиною повертались з онкологічного диспансеру в переповненому трамваї. Его дружина, пенсіонерка з інвалідністю, підійшла до молодої людини на місці для інвалідів з питанням про те, чи може він поступитися їй місце, або ж у нього теж є інвалідність.

“Що ти, с * ка, чіпляєшся до мене ?!”, – відреагував чоловік. У відповідь на це Сергій Слинько був змушений вступитися за дружину. Винуватець інциденту почав бійку, її розняли, але пізніше він несподівано вдарив пенсіонера головою в обличчя. Потерпілий пенсіонер викликав на місце події поліцейських.

За інформацією UA: Харків, Сергій Слинько три дні пролежав у відділенні нейрохірургії з забоєм чола. 8 серпня він прийшов в поліклініку, щоб йому зняли шви.

Сам поліцейський коментувати службове розслідування і сам інцидент відмовився. Підтвердив: про відсторонення від роботи йому відомо. Адвокат дільничного Іса Гулієв цей конфлікт називає провокацією.

За даним фактом слідчі Слобідського відділу поліції  відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.