Підрядник із Харкова вкрав 230 тисяч гривень під час ремонту дороги

Фото: kharkivoda.gov.ua

Прокуратура затвердила обвинувачення підряднику, що незаконно заволодів бюджетними коштами під час ремонту автошляху.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Чугуївська місцева прокуратура направила до Чугуївського міського суду обвинувальний акт стосовно 55-річного підприємця, підозрюваного у незаконному заволодінні бюджетними коштами під час ремонту доріг.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Євген Довжич, у 2015 році Есхарівська селищна рада уклала з одним з ФОП м. Харкова договір на ремонт автодороги загального користування.

Як встановило слідство, підприємець вніс до офіційних документів неправдиві дані щодо вартості виконаних робіт і витрат. Таким чином підрядник незаконно заволодів майже 230 тис. грн. бюджетних коштів.

За скоєння злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України (привласнення чужого майна у великих розмірах, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі.

На разі прокуратура також звернулася до суду з позовом про стягнення з обвинуваченого незаконно привласнених коштів. З метою забезпечення цивільного позову за клопотанням прокуратури на майно фігуранта провадження накладено арешт.

Як повідомляв Харків Times, «злодієві з доріг» оголосили про підозру в розкраданні бюджетних грошей. Голова одного з селищ міського типу у змові з директором комерційного дорожньо-будівельного ТОВ розробили та реалізували злочинну схему привласнення бюджетних коштів, зокрема, грошей, виділених на поточний ремонт місцевих автошляхів.